Tuesday, September 28, 2004

Cited in Holland!

Very excited to see my article on the Blogosphere has been cited in Weblog: een doe-het-zelf medium— Ordening in de informatiechaos? —Albert Benschop, in Dutch:

"Internet is een informatie- en communicatiemedium met een enorm bereik dat door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt. Wie informatie op het internet wil plaatsen moest aanvankelijk eerst speciale hypertekstuele taal leren (de HyperText Markup Language: HTML) om vervolgens zijn producten met een programma voor bestandsoverdracht op een server te plaatsen (het File Transport Protocol: FTP). Later werd het publiceren op internet vergemakkelijkt door de opkomst van speciale webeditors. Sinds de opkomst van de weblog-technologie is publiceren op internet kinderwerk geworden. In weblogs kan iedereen die dat wil een chronologisch verslag doen van zijn persoonlijke besognes of interesses in bepaalde onderwerpen. Een weblog is een laagdrempelige publicatievorm met een maximaal bereik. En het is gratis. Geen wonder dat miljoenen mensen inmiddels via een weblog hun eigen plekje op het internet hebben ingericht.

"Wat is een weblog? Hoe gaan webloggers te werk? Wat voor soorten weblogs bestaan er? Welke functies kunnen weblogs vervullen? Waarom zijn weblogs zo populair geworden? En wat dragen weblogs bij aan de informatie- en communicatievoorziening via het internet?"